Aktuellt


Jag har börjat skriva en bokserie om byarna i Åryds och Hällaryds socknar, första boken har det hittills blivit cirka 200 sidor


Nu har jag blivit tvungen att göra ett uppehåll där och det har ingenting med Corona att göra. Det är nämlingen så att min första bok " Eriksberg- ett säteri genom 350 år" är slutsåld och jag har förstått både genom förfrågningar som jag har fått men även ute på Eriksberg kommer frågor av folk som vill köpa den. 


Jag har därför börjat på en andra upplaga av boken, som då också är uppdaterad förstås. Det har ju hänt en hel del sedan 2006 när boken kom ut, både vad gäller att hitta information men det har också hänt en hel del ute på Eriksberg så även det behöver att uppdateras. Jag har förhoppning om att jag ska hinna bli klar före årskiftet, men jag lovar inget det beror på hur mycket nytt jag hittar. Men så mycket ser jag redan och det är att boken kommer inte att bli tunnare även om jag plockar bort en hel del som jag inte tycker är relevant längre. Den nya boken kommer att heta "Eriksberg-ett säteri i Blekinge genom 370 år". Den kommer att innehålla en del om vad som händer ute på Eriksberg idag och vad som hänt de sista 14 åren.

Boken "Morfar, var du spion", finns att köpa på följande ställen:


Lundins bokhandel i Karlshamn

Riksdagsmannagården i Törneryd

Kosta bokhandel i Kosta

Kosta viltpark i Kosta

Holjebok i Olofström

Eriksbergs Vilt & Naturpark Åryd

Jakobstads bokhandel i Jakobstad Finland

Gros bokhandel i Vasa Finland


Man kan även beställa den på nätet hos följande:

boklund.fi                                  

bibbibrorsson.se                       

bokus.com                                  

akademibokhandeln.se 

bokbörsen.se    

Stor fotobok med över 300 bilder och 76 sidor 350 kr

Stor fotobok 52 sidor 

300 kr

Anteckningsblock

14 x 22 cm 100 sidor 100 kr


Stipendium för att skriva boken "Morfar, var du spion?


Jag har fått stipendium från Svenska Kulturfonden i Finland, Helge Ax:son Johnsons stiftelse, Ebba Brahe stiftelse  och  Stiftelsen Längmanska kulturfonden.

Jag har även fått stipendium från förre detta prästen i Hällaryd Christer och Christinas Sjögrens fond, för att skriva boken, så det verkar vara flera som tycker att hans levnadsöde var intressant.