Om mig

Fotograf: Christina Sandin

2016 blev jag Alice Tegnér stipendiat (tillsammans med Per Ragnar)för min bok om Bengt Berg, något som jag är mycket stolt över och en härlig känsla över att ha blivit bekräftad för något som man gjort.

Mitt namn är Bibbi Brorsson, jag är  född på en gård i Guö numera bosatt på en gård i Farslycke. Tack vare att jag är född på en bondgård så fick jag tidigt ett stort intresse för djur och natur. Däremot har jag inte utvecklat mitt intresse för fåglar och fotografering förrän de senaste åren.


Jag började arbeta på Eriksberg Vilt & Naturpark i februari 2001 och som  pensionär arbetar jag fortfarande kvar med att hjälpa till vid guidningar och speciella projektarbeten. Jag började mitt arbete på Eriksberg med att kartlägga alla torp och människor som bott där sedan 1600-talet, detta resulterade i boken "Eriksberg - Ett säteri i Blekinge genom 350 år" denna kom ut 2006.


Boken sålde relativt bra och gav blodad tand, så jag började att leta material för att hitta en annan sida av Bengt Berg inte den negativa som jag har hört sedan min barndom, då jag är uppväxt granne till Eriksberg. Det negativa fortsatte när jag började arbeta på Eriksberg. Jag har hittat mycket positivt och detta har nu resulterat i boken "Bengt Berg, författare och fotograf" boken gick i tryck den 12 augusti 2016 och beräknas vara klar den 12 september 2016. Boken är utgiven och klar.


Det bästa med arbetet med boken är att jag fått ett helt nytt fantastiskt intresse nämligen naturfotografering. Jag försöker lära mig så mycket som möjligt och de fåglar jag inte känner igen har jag snälla fågelvänner som hjälper mig med.


Fotograferingen har gått så bra att jag vann första pris i Allers naturfototävling för 2016.


Aldrig mer en bok har jag sagt efter de två första böckerna, nu är jag ändå på gång med min tredje bok. Den kommer att handla om min morfar, Jakobstad och tobaksfabriken Strengbergs, men även om det finska frihetskriget. Förhoppningsvis kommer den ut under 2019. Boken kom ut den 5 oktober 2019 och den säljer bra både i Finland och i Sverige.

Boken hann knappast komma ut förrän var i gång med min fjärde bok, detta blir antagligen en bokserie om byarna i Åryds och Hällaryds socken. I första boken kommer i alla fall byarna Guö, där jag är barnfödd, och Farslycke, där jag bor nu, vara med. En by i Åryd och en by i Hällaryd, men den kommer att innehålla flera byar vilka vet jag inte ännu, men jag kommer att försöka få med lika många från Åryd som Hällaryd.

När boken kommer ut är svårt att säga det är mycket information som jag vill hitta, vardagliga händelser så det blir många timmar på bibliotetet för Karlshamns Allehanda är inte digitaliserad från 1900-talet och framåt. Jag hoppas att jag ska hinna till 2021 sedan får vi se hur det blir.
Första gången jag är med på en fotoutställning, denna är i Bräkne-Hoby våren 2017.

Den 24 september 2018 blev jag med valp. Hämtade min lilla labradoodle Klara.

Här är det full fart hela tiden och att springa i en leråker är det bästa som finns.

Världens härligaste hund med en päls så mjuk och go.